Tenta.

Snart är det dax, imorgon har jag min första stora tenta, två veckors plugg dygnet runt har jag nu lagt bakom mig och jag hoppas att det mesta sitter där det ska för imorgon gäller det!! Ser faktiskt fram mot att äntligen få skriva den imorgon nu när man hållt på med budgetarna och alla ekonomistyrning så länge.. Något som gör att jag längtar ännu mer till imorgon är att det gamla gamla gänget (Calle, Matilda, Josse och Jojjo) kommer och hälsar på. Det ska bli jättekul och väldigt spännande att se om man kan få in 5 personer i mitt lilla korridorsrum. Dagens höjdpunkt kommer bli kvällens tentafest, det som alla längtat efter nu under alla sena pluggkvällar till 22.00 på biblioteket.

På torsdag får vi se vad vi hittar på när vi vaknar upp, om vi nu kommer kunna somna i trängseln här i rummet haha, men det ska nog ordna sig och jag är säker på att vi kommer ha kul vad vi än gör! På fredag följer jag med Linköpingsfolket hem och är hemma i Linkan över helgen!! :)

Tänkte lägga upp lite bilder på min overall som jag hämtat idag med, såhär ser den ut nu och längst ner ser ni märkena jag fått hittills, dom ska sys fast och mitt namn ska jag också sy dit så jag får lägga upp nya bilder på den när den är lite schnyggare sen!! ;)
Höstmys.

Nu sitter jag och myser ner mig i soffan framför tvn i min nya tröja. I helgen har mina föräldrar varit här så det har blivit mycket promenader ute i höstvärlden. Veckan som kommer bjuder på mycket och hårt pluggande, om en och en halv vecka gäller det, kursens sista 5 poäng ska tenteras av och nu ska jag lära mig allt om ekonomistyrning! Yey, det ser ut att bli en härlig tid framöver!

 


Att längta.

Dom två senaste dagarna har jag känt mig som världens stelaste människa, och det har jag varit med, har fått en sjuk nackspärr så har knappt kunnat röra mig, går runt som en sne pingvin men nu är det liiiite bättre iallafall, längtar tills jag kan röra mig normalt igen..

Något jag längtar ännu mer till är vecka 3, då gäller det, skidresa i Val Thorens i Frankrike med Pekka och IDROTT EHVS växjö!Och det jag längtar allra mest till är den 3:e December då min fina Linn äntligen kommer hem<3


No life.

Ännu en dag på Linnéuniversitetet har gått, tiden går fort känns det som och om två veckor har vi första stora tentan och det är det sista momentet i min första universitetskurs. Sen har jag 15 poäng som i en liten ask förhoppningsvis om allt går som det ska! Nu är det ekonomistyrning som gäller och det krävs mycket arbete för att bli säker på hur allt ska skötas och fungera känner jag, alltså blev det en lång dag i skolan idag, började med en väldigt sömning föreläsning där jag både höll på att somna, fick förklara vad en horunge och dubbelhorunge var och ville döpa om min kalender från "LIFE 2011-2012" till "NO LIFE 2011-2012". Men efter regn kommer solsken och i slutet på dagen sa jag till och med att jag tyckte det här med ekonomi är ju kul...Vuxenpoäng.

Livet rullar på och nu måste man lära sig vuxenlivet, vuxenpoäng rullar in här och där, det är räkningar (1p) hit och försäkringar (2p) dit. Har nyss varit vid postlådan och slänkt på lite allt möjligt, ansökan om Ica-kort (3p) och annat viktigt och vuxet. Man börjar märka nu att saker kostar pengar, mat är sjukt dyrt men också väldigt gott så det får det va värt! Den exklusiva rätten som studenten fixade idag blev fiskpinnar, ris och ruccola. Rätten förgylldes med lite exklusiv färskpressad  och vuxen juice från Brämhult (4p). (Det låter saftigt men det va faktiskt mega rea på den haha och saftig kan jag lova att den var, till och med mer än så, riktigt fruktig!) Totalt 4 vuxenpoäng insamlade idag!Ekonomhelg.

Tjenare folket, nu är det söndagkväll, helgen närmar sig sitt slut och det har varit helt underbart sjukt GALET kul, eller som min kicker Åsa skulle sagt "Sjukt bra helg, vill ha den igeeen!". För er som inte vet vad jag har haft för mig så har det alltså varit Ekonomhelg för alla ekonomer här i Växjö, smålands hjärta.

I torsdags var det whitenight men jag hade ingen biljett så det blev mysig och välbehövlig hemmakväll.

I fredags var det finsittning med 1600-tals tema som gällde. Trerätters middag som var hur god som helst, stämning som var på topp och efterföljade fest som även den var väldigt lyckad!! Kvällens outfit i sann 1600-tals anda såg ut såhär:I lördags förmiddag var det Dodgeball-turnerning. Mitt finfina lag Tomb Raider köttade på planen. Vi gick hem med en vinst och två förluster som vi skyller på hög frånaro haha. Turneringen var väldigt kul och vår laganda kan ingen klaga på med vår maskott Mie som främsta vapen. Under dagen såg jag ut såhär, har tyvärr ingen lagbild.

Lördagkvällen spenderades först hemma i soffan med film när alla med biljetter var på overallis. När den tog slut och folk börja prata om efterfesten blev det att ta cykeln för att åka ut till campus och träffa massor härligt folk. Lite ritande av stämplar, mycket dans och prat, och efterfest med supermario gjorde att kvällen blev riktigt lyckad!


Linköping.


Nu håller jag det röd-orangea busskortet i min hand vilket är ett tecken på att jag befinner jag mig i Linköping, har varit här sen i torsdags och tar vara på allt Linköping och HEMMA har att erbjuda fram till imorgon kväll. Träffar mycket vänner och umgås med familjen, det är härligt det! Snart ska jag åka iväg till skogen med några skogsmullar och sen ikväll är det Mia och Klara-kväll som gäller!!

RSS 2.0